THE OSLO REEF

THE OSLO REEF

Med en heklenål i hånden kan DU bidra til en aksjon mot global oppvarming som inkluderer matematikk, vitenskap, marinbiologi, feminisme, kunst, håndverk og sosial aktivisme. (Ja, det er sant!)

The Oslo Reef er det nyeste lokale bidraget til det verdensomspennende hekleprosjektet “The Hyperbolic Crochet Coral Reef” som ble startet av Margaret og Christine Wertheim i Los Angeles i 2005. Sammen driver de nettstedet Institute for Figuring.

Korallrevenes form bygger på en geometrisk struktur kalt hyperbolisk geometri. Samme form finner du også andre steder i naturen, som for eksempel i salatblader, snegler, tang og svamp. Eneste mulige måte å skape en fysisk modell av denne formen er ved å hekle den! Denne revolusjonerende oppdagelsen ble gjort av matematikeren Daina Taimina i 1997.

Søstrene Wertheim (henholdsvis vitenskapsjournalist og forfatter/kunstner) ble fascinert av dette. Samtidig delte de en sterk bekymring for den globale oppvarmingens innvirkning på de svært sårbare og viktige korallrevene. Dette førte til The Hyperbolic Crochet Coral Reef – et stadig voksende heklet rev basert på en kollektiv innsats. Etter hvert har det spredt seg til mange steder på kloden, fra Chicago, New York, London, Dublin, til Melbourne og Capetown. Og nå, i Oslo!

Alle er velkommen til å bidra med heklede koraller til Gentle Actions, og disse vil bli stilt ut på Kunstnernes Hus i prosjektperioden.

Ferdige koraller sendes til Kunstnernes Hus innen 4. November:

THE OSLO REEF, Gentle Actions, Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17, 0167 Oslo.

LES MER:

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Det hekles korallrev i det ganske land!oktober 30, 2010 av livingcultures | Rediger

Flere har blitt inspirerte av vårt korallrevprosjektet i Gentle Actions.  På Skjelstad kunst og kulturgård i Steigen, Nordland, hekles det også.  Her har Lillian Selvik tatt initiativet til å bygge opp et eget satelittrev med fantastiske, heklede koraller – en gentle action som forener det poetiske, politiske og estetiske!!!

http://www.youtube.com/v/FNMNbgXrreM&rel=1&fs=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1

Publisert i News, The Hyperbolic Chrochet Coral Reef | Legg igjen en kommentar

Be the first to like this post.

Legg igjen et svar

Logget inn som livingcultures. Logg ut »

<!–XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <pre> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

–>

Du er forfatteren av dette innlegget.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s